Lieve lezer

IMG_2152

Mijn naam is Renée Olsthoornschrijver en vertaler Frans en Engels.

Door de jaren heen ben ik alle mogelijke onderwerpen op mijn vertaalpad tegengekomen, variërend van recepten uit de Franse keuken, via wet- en regelgeving tot de geschiedenis van de spoorwegen, maar tussen 2006 en 2018 liet ik niet-romantische vertaalopdrachten graag over aan een vertaler binnen mijn netwerk en vertaalde zelf voornamelijk door Harlequin en HarperCollins Holland uitgegeven populaire fictie. Een heerlijk ontspannend genre dat vertalen voor mij tot een nog groter plezier heeft gemaakt.

Daarnaast ben ik fan van Jane Austen, met name van haar wereldberoemde werk `Pride and Prejudice’ en heb jarenlang op dat boek geïnspireerde fanfiction geschreven, die ik recentelijk heb gebundeld in een e-boekje.

Sinds 2017 schrijf ik feelgood verhalen en romans. Met trots vermeld ik dat nieuw werk in 2021 zal worden uitgegeven bij uitgeverij Zomer & Keuning.

Waarom Bed of Roses? Ook al wordt deze metafoor vaak in negatieve zin gebruikt – Who said life would be a bed of roses? – hij staat natuurlijk voor een aangename, plezierige situatie. En dat is precies wat ik voor ogen heb met de blogs, korte verhalen en feuilletons die ik op deze site zal posten. Ik wil de lezers op deze site een feel-good-momentje bezorgen (meestal in het Nederlands, zo nu en dan in het Engels) en tegelijk… schaamteloos mijn eigen werk promoten.

 

89483EFA-E7D3-4B48-B4F9-6DAA51E57455

Schermafbeelding 2020-03-18 om 11.14.21  filling the gaps foto cover  cover bouquet wedstrijd avond valt

Mijn boeken en vertalingen zijn te koop via de (online) boekhandel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.